9.8.2011, Autor: Poldi
seriál Nefotbalové bolístky Sparty, aneb co trápí fanouška kromě hry.
Část druhá – Občerstvení
Vítám Vás u druhé části tohoto miniseriálu. Dnešní díl se bude týkat občerstvení na Spartičce.
Jak všichni, kdo navštěvují fotbalový chrám naší Sparty, vědí, nejedná se bohužel o chrám též gastronomický. Možnost se kvalitně občerstvit během přestávky a ještě si odskočit na toalety je při divácky atraktivnějších zápasech v podstatě vyloučena. Mnozí to řeší odchodem ještě před poločasem, což dle mě není správné. Nemyslím si, že fotbalový fanoušek očekává nějaké hody, jen si troufám říct, že chce kvalitu, výběr a čas.
Největší problémy podle mého mínění jsou tyto.
• Malé množství stánků a tím pádem problém při větších návštěvách
• Výběr a kvalita nabízeného sortimentu
• Pomalé vydávání nápojů
• Poměrně vysoké ceny za občerstvení
• Zvýšené ceny u McDonalds v době zápasu
Vím, že Sparta není zřizovatel občerstvení a pronajímá to jiným firmám, a tak Sparta nemá přímý zisk z každé klobásy. Nicméně ovlivnit to možnost má a to pokud jsou fanoušci nespokojení, jakože dlouhodobě jsou, vyměnit firmu.
Můj pohled je asi takovýto.
• Zvýšit počet stánků a pružněji reagovat na očekávaný počet diváků
• Rozšířit lehce sortiment, minimálně z nostalgie zařadit na výběr i klobásu na tácek s chlebem.
• Zřídit více jen výčepních míst. Spousta lidí stojí zbytečně frontu jen proto, že se chce napít
• Před poločasem si předtočit větší množství piv
• Víc „pivních kamelotů“, kteří by roznášeli občerstvení do hlediště během zápasu
Určitě se najde spousta důvodů proč to a to nejde, ale to podle mě není argument. Rozhodně se s tím dá něco dělat. Ring volný v diskuzi pod článkem.
(použitý obrázek office.microsoft.com)
Se sortimentem problém nemám. Ale velmi mi vadí kvalita v poměru s cenou. Musím říct, že jednou jsem se odvážil dát si párek v rohlíku. V životě jsem horší nejedl. Párek rozpláclí, gumový, párek studený. Ceny jsou tedy pěkná pálka. 35Kč za pivo je snad vtip (vím že to jsou pražské ceny a já jako mimopražák na to nejsem zvyklí), ale když si někdo vystoují 12ti minutovou frontu a chce se občerstvit, aby si vzal dvě kila.
Občerstvení by určitě potřebovalo vylepšit i kvůli samotnému fandění. Ty hrozné fronty pak mají za následek, že je zpravidla na úvod druhé půle komorní atmosféra, protože lidi se buď tísní ve frontách u stánků a na záchody, nebo nestihnou dojíst/dopít. Já třeba chodím na fotbal jen kvůli fotbalu, ale to nemusí znamenat, že se u toho nemůžu najíst, když to třeba nestihnu před zápasem. I když bych to stihnul moc rád. Ty klobásy a Gambrinus (nebo hůř Birell) mi moc nevyhovují...
Každopádně hodnocení nechám odborníkům. Třeba takový Babica si naše klobásy nemůže vynachválit. Přitom je to odborník na slovo vzatý, dokonce má pořad i na nejsledovanější české televizi!
Tady přikládám důkaz:
http://www.efotbal.cz/index.php?page=clanek&clanek=81960
Jóó, jsme lepší než eden
Výhrady bych měl taky k těm frontám, někdy než se dostanu na řadu je půl přestávky v čudu, na záchod chodím případně před zápasem, na stadionu bývám stejně pravidelně tak půl hodiny, někdy i víc před zápasem.
Co se nabízeného sortimentu týče, tam nějak výhrady nemám, sice to není nejlevnější, ale tak říkám si že člověk je na výletě a tak musí něco pustit žilou. A klobása v rohlíku mi nevadí, chutná mi to, asi nejsem moc náročnej, nevím. Pivo nepiju, jelikož jsem řidič a je mi jedno že točej nealkoholický. Tady vyhrává můj oblíbený Sprite. :-D
A na Černým mostě skoro vždycky ještě než jedu domů, skončím v KFC a tam se pořádně narvu. :-D
naprosto souhlasim, dokonce bych byl jeste tvrdsi, protoze ta uroven je proste katastrofalni od A do Z.
Osobne nepotrebuju mit na fotbale vyber z deseti jidel, ale chci mit moznost stihnout si dat pivo v polocase a minimalne tu klobasu na tacek, ten divny hot dog je uchylarna (i kdyz tohle klidne vem cert). ”Rychlost”obsluhy ve stancich je nekdy az k smichu.
Jsem 100% presvedcen, ze by melo o obcerstveni na Sparte zajem dost cateringovych firem. Mozna ze tahle dava Sparte nejvic za pronajem, ale uroven sluzeb bidna.
Největším přínosem by bylo, kdyby se neplatilo penězi, ale kartou.. kdo má permici, mohl by si ji dobít libovolnou částkou, kdo ne, měl by kartičku k nabití.. takhle to funguje na západě a je to super.. dost se tím vše zkrátí.. i tka je ale stánků málo, výběr malý a ”rychlost” obsluhy příšerná. Bylo by dobré to, co tady padlo, mít každý stánek k něčemu jinému, nebo aspoň fronty..
Ja bych pridal trosku vice obcerstveni, obcas je tam sice grilovany kuře (ktery sice nejim, ale nedokazu si predstavit, ze jim kure a pak mam strasne mastny prsty), bramboraky (OK) anebo nejaky veci jako nudle a halusky, pokud jsem dobre videl.
Urcite by se dalo neco vymyslet k ty klobase, aby mel clovek lepsi vyber. Ja uz treba preferuji si pred zapasem zajit nekam jinam na jidlo a na stadione si dam jenom piti. Ale dovedl bych si tam predstavit treba Pizzu (neco jako tohle http://www.pizzacompany.cz/).
Hot Dog mi treba nevadi, ale skoro pokazdy kdyz si kupuju tak slysim nadavky, jak je to hrozny. Dokonce jsem proste videl, jak si nekdo na truc tu klobasu vyndal z rohliku a polozil si to na ten papirek a jedl to rukou. Me se treba tohle libi vic, nemam pak uplne spinavy ruce a nejsem zas tolik fanda tacku.
Stanky jen s pivem jsou idealni napad. Taky bych pridal poctu stanku a sehnal trosku lepsi personal (zazil jsem, ze jsem rikal, ze si dam dva hotdogy a jednou s pivem a jednou s colou a ona se me snazila presvedcit, ze hotdogy nemaj).
A nevite nekdo, proc musi bejt obcas nealko?
Co jsem si tak všiml, tak je nealko jen na evropské poháry. Mám pocit, že to je nějaké nařízení od UEFA.
Rum sem dostal snad jen v Mostě
klobása v rohlíku je hrozná, vždy když jsem si ji dal, byl jsem celej od hořčice - prosil bychto prodávat s návodem
Na druhou stranu, je to problém asi všude. Mám obježděný všechny stadiony v lize a že by to někde bylo lepší, to teda nevim.......
Na e-Spartě byla zavedená nová forma registrace do diskuse. Co si o této změně myslíte?
Celkem hlasovalo:
16881 lidí.